Eder Bake — pyszna recenzja na YouTube!
12 grudnia 2022
Nasza folia Eder Bake została wykorzystana w przepisie na ciasto z powidłami, efekt wygląda przepysznie. Autorka kanału Kulinarne Przygody zainteresowała swoich obserwatorów naszym produktem, pokazując, że jej ciasto z pomocą folii Eder Bake wypiekło się dokładnie z każdej strony, zobaczcie sami:
Folia Eder Bake jest produkowana PTFE, który doskonale sprawdza się w procesie produkcji żywności. Folia jest odporna na bardzo wysokie temperatury, a także bardzo niskie, dzięki czemu może być wykorzystywana nie tylko do pieczenia ciast, mięsa, zapiekanek czy warzyw, ale także mrożenia np. domowych lodów.
Autorka doceniła wielofunkcyjność, wytrzymałość i ekologiczny aspekt folii Eder Bake i zapowiedziała, że w kolejnych wypiekach wykorzysta ponownie ten sam arkusz folii. Jak pokazała w materiale filmowym, folię wystarczyło przetrzeć wilgotną ściereczką z okruszków i bez problemu zwinąć do ponownego wykorzystania, ponieważ zachowała swoje właściwości niezależnie od czasu pieczenia ciasta.
Wielorazową folię Eder Bake można zamówić pod tym linkiem.
Youtuberka i autorka bloga Kulinarne Przygody wykorzystała folię do stworzenia autorskiego przepisu, który również przytoczymy w artykule:
(szklanka 250 ml) (forma 28 × 10)
- Mąka pszenna 2 szklanki
- Masło 120 g
- Cukier 3/4 szklanki
- Mleko szklanka
- 2 jajka
- Soda łyżeczki
- Cynamon łyżeczka
- Kakao 2 łyżki
- Miód 2 łyżki
- Przyprawa do piernika łyżka
- Powidła 250 g
Polewa:
- Czekolada gorzka 90 g
- Śmietanka 30% 90 g
- Posypka do dekoracji
Dokładny przepis znajdziecie na oficjalnym blogu Kulinarne Przygody. Zachęcamy do skorzystania z niego i wykonania swojego własnego ciasta z powidłami!