Eder Bake – nowa jakość w przygotowywaniu posiłków
12 maja 2022
Żyjemy w czasach rosnącej świadomości kulinarnej. Wiemy jak nieodpowiednia dieta, wpływa na nasze życie i jakie zagrożenia się z nią wiążą. Uwagę przywiązujemy nie tylko do tego, jakich tego składników używamy, ale też do samego sposobu przyrządzania potraw. Istnieje wiele “zdrowych” sposobów na przygotowanie sobie jedzenia. Gotowanie na parze, smażenie na minimalnej ilości tłuszczu, pieczenie posiłków w piekarniku… to tylko nieliczne ich przykłady. Istnieje jeszcze jeden sposób, który warto poznać.
Zdrowym trendem, który warto dokładniej poznać, jest suszenie jedzenia. Ludzie od wieków suszyli owoce, mięsa i grzyby, aby przechować produkty i móc cieszyć się nimi przez dłuższy czas. W obecnych czasach mamy możliwość wyposażenia naszego domu w sprzęt suszący o znacznie większej wydajności zwany dehydratorem.
Dehydrator pozwala na suszenie: owoców, grzybów, warzyw, ziół i mięs. Jest rewelacyjnym rozwiązaniem dla osób, dla których zdrowe odżywianie to podstawa. Do jego zalet można zaliczyć m.in. zachowanie wszystkich witamin i wartości odżywczych oraz nadanie potrawie wyjątkowego smaku.
Jeden z naszych flagowych produktów folia EDER-Bake™ idealnie sprawdza się jako mata do dehydratora. Zabezpiecza ona ruszt przed przywieraniem suszonych warzyw czy owoców. Ten niezwykle wytrzymały produkt wystarczy na ponad 1000 użyć. Jest przyjazny dla środowiska, a jego użytkowanie nie wiąże się z wytrącaniem się chemicznych substancji. Dzięki naszej folii suszone produkty zachowują swój niepowtarzalny smak i zdrowy charakter.
Jak zdrowe i ekologiczne gotowanie to tylko z matą Eder-Bake™!